בשבחי המרינדה – גרסת המדע

כולנו רוצים להוריד את כמות גזי החממה הנפלטים ובצורה זולה וחסרת השפעה על איכות חיינו.

 לאלו שלא יודעים מתאן מפרות הנו כחמישית פלוטיות המתאן בארה"ב לדוגמה והנו גז חממה מאוד חזק.

מדען אמריקאי ניסה לבדוק איזה עשב ישפיע על מערכת האיכול של הפרה לייצר פחות מתאן. 

התוצאה המפתיעה , רק אורגאנו.

אכילת אורגאנו הורידה את פליטות המתאן ב 25% , אגב היא גם הגדילה את תנובת החלב ב 5%.

המדען כרגע בודק אם יש השפעה על איכות החלב והבשראו שינוי טעם.

מעניין , מרינדה מראש וטיבול מוקדם עוזרים לסביבה ?

2 תגובות to “בשבחי המרינדה – גרסת המדע”

  1. CrazyVet Says:

    לאורגנו (וגם לעשבי תיבול אחרים, אבל קצת פחות) יש תכונות מיקרוביאליות שונות, והם משמשים כאלטרנטיבות לאנטביוטיקה ברפתות אורגניות. הגיוני ביותר שמודולציה של פעילות החיידקים ברומן (ע"י העדפה של סוגים מסוימים לעומת אחרים) ישפיע ישירות על פליטת המתאן (כי בעצם זו לא הפרה שפולטת אותו, אלא החיידקים שהיא "מגדלת" ברומן שלה), ושינוי זה באופן התסיסה גם מביא לתפוקה אנרגטית יותר גדולה מהמזון (מתאן הוא בעצם אנרגיה שהולכת לאיבוד מבחינת הפרה), שמתבטאת בעלייה בתקופת החלב.

    • jikirsch Says:

      מעניין , ראיתי מחקר על השפעת תזונה על תפוקת גזים במערכת עיכול אנושית.
      ( אכול עלים ירוקים על מנת לעודד פליטות גזים לא מסריחות )
      פה הם הולכים צעד אחד נוסף , מעניין שהמדען ניסה מספר רב של צמחים אבל רק אורגנו השפיע ככה, מעניין מה ייחודי לו לעומת קרוביו ( טימין , רוזמרין מרווה וכד' ) , ותודה על המידע שאורגנו הנו תחליף לאנטיביוטיקה , אני אנסה על החתול שלי ( הוא מת על עלי תיבול ולוקח אחוזים מצרור רוזמרין אם אני משאיר על השיש ) 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: